Rengöringstips från våra städexperter

anlita en pålitlig städfirma i Mölnlycke för hemstädning till bra pris

Information till dig som vill anlita en städfirma

En pålitlig städfirma erbjuder stabilitet och ett lugn inombords för dig. Dessa städföretag kan leverera pålitlig, tillförlitlig, bakgrundskontrollerad, kvalificerad och erfaren städpersonal till din dörr. Och de kan hantera alla möjliga uppgifter såsom att bädda sängarna, rengöra golv, dammsuga och skrubba heltäckningsmattor och golvmattor, putsa fönster, skrubba badkar, tvätta kläder, rengöra väggar, damma och organisera ditt hem. Pålitlig och professionella städare som är redo att hjälpa dig!

Att anlita en städfirma – detta behöver du veta

Pålitliga städfirmor är försäkrade så om någon gör sig illa i ditt hem under städningen så är du skyddad. Vissa krav kan yrkas till din egen hemförsäkring och dispyter kan uppstå som inte är lätta att lösa. Olyckor inträffar hela tiden så se till att du anlitar en städfirma som har en försäkring för detta. Du bör också se till att yrkesmännen du anlitar även är auktoriserade.

Om du vill få fantastiska resultat ska du anlita en professionellt städföretag i Mölnlycke med erfarenhet. Att städa ett hem kräver övning och skicklighet. En erfaren städare vet vilken produkt som behöver användas på alla typer av ytor. För att nämna ett exempel så kan vissa affärsköpta produkter skada vissa typer av ytor såsom marmor. Att veta vilken produkt som behöver användas och vilket tillvägagångssätt som ska tillämpas är väldigt viktigt om du vill förebygga skador.

Städspecialister med miljövänliga städprodukter

Dessa städspecialister använder även professionella städprodukter, miljövänliga produkter och många av de ledande märkena inom branschen. De har allt det städmaterial och alla städverktyg som krävs för att städa ett hem redan, så du kommer inte måste betala extra för att inhandla sådant. Om du är kräsen så kan specialisten även använda just de produkter som du vill att hen ska använda i ditt hem. Är du allergisk mot vissa rengöringsprodukter så se till att du tar upp detta med den professionella städfirman som du väljer att anlita.

Innan du anlitar en städfirma gör en lista på uppgifter som du vill ska utföras. En städfirma kan städa ditt hem eller kontor precis så ofta som du vill. Detta kan vara några gånger i veckan, en gång i veckan, varannan vecka eller en gång i månaden. Se till att du berättar för städpersonalen exakt vad du vill att de gör.

Om du vill få reda på hur bra en städfirma är kan du be om referenser. Kontakta deras kunder och få reda på vad de tycker om deras tjänster. En pålitlig städfirma kan ge dig all den information du behöver.

En städfirma kan spara dig mycket tid och frustration. Det kräver hårt arbete och mycket tid för att hålla hemmet utan smuts och iordning. Vänligen notera att du kan hitta en pålitlig städfirma genom att söka på internet och besöka hemsidor som är designade för detta ändamål. Du bör kontakta flera städfirmor och intervjua dem innan du anställer någon. Denna typ av affärsverksamhet kan städa ditt hem från tak till golv och de kan göra det på ett utmärkt sätt. Därför är det värt att kolla upp detta om du är upptagen med din egen karriär eller med småbarn.

Flyttlådor – Allt du behöver veta inför flytten

Det bästa sättet att använda flyttlådor och övrigt material

Flyttlådor och övrigt material är a och o då man ska flytta till ett nytt ställe. Att flytta är ofta både svårt och stressande, och man behöver en god planering för att göra flytten lyckad. Men med en god planering och rätt attityd så kan flytten gå smidigt och utan stress. Dagens skakiga ekonomi har lett till att man oftast letar efter ett så billig sätt som möjligt att flytta, och flyttfirmor kostar oftast en hel del att anlita. För att spara pengar så är det bäst att flytta på egen hand.

Att flytta på egen hand är enkelt om man vet hur man ska använda flyttlådor och övrigt material. Det första du bör göra är en planering och att samtidigt ha en bra attityd. Uppskatta hur mycket saker du har som du ska flytta. Ta reda på hur långt det är till nya adressen. Tänk över allt detta och gör en budget. Se till att den innehåller kostnader såsom hyra av flyttbil, flyttlådor och övrigt material etc. Köp allt det material som du behöver för att kunna packa dina saker på rätt sätt. Du kan komma att behöva särskilda lådor för att packa ömtåliga saker såsom glasföremål, designerkläder, kavajer o.s.v.

en guide om flyttlådor

Flyttlådor är oftast gjorda av förstärkt kartong, och dessa är de bästa lådorna för en flytt av många olika anledningar. De är gjorda av tre olika lager och varje lager erbjuder dina saker mer skydd. De är också gjorda av ett lätt material men kan med lätthet bära en tyngre vikt. Man kan hitta dem i många olika storlekar, från små till väldigt stora. De finns också särskilda garderobslådor man kan använda om man vill skydda sina kläder lite extra. Men om du inte har råd att köpa särskilda lådor för dina ömtåliga saker kan du använda vanliga kartonger. Men se till att de är förstärka från insidan eller gör det själv med hjälp av exempelvis textiler.

När du skaffat allt du behöver för att packa så är nästa steg att börja med att göra det. Man måste packa på rätt sätt för att undvika skador under långa transportsträckor. Hyr en flyttbil för själva transporten av sakerna. Använd dig av internet för att hitta de bästa alternativen i ditt närområde. Försök alltid att ha ett bra miljötänk och leta efter återvunna flyttlådor. När du sedan har flyttat klart så släng inte bort dina flyttlådor och övrigt material, utan bäst är att spara dem till en framtida flytt eller ge bort till någon som också ska flytta snart.

Om du funderar på att få städhjälp – Gör en intresseanmälan gratis på sidan för flyttstäd i Mölnlycke.

Så får du bort kritmärken från väggarna

Även fast de flesta av oss älskar att se våra barn skapa som små artister och ha massor med fantasi med hjälp av att använda deras kritor, så uppskattar vi oftast att de håller sina små målningar borta från våra väggar. Tyvärr så förstår inte alla barn detta jämt, och kan ibland använda väggen som ett praktiskt och tillgängligt ställe för att rita sin teckning med kritorna. Om detta händer så behöver du inte känna dig oroad över det eftersom det finns många lätta sätt som du kan lära dig och som kan få bort alla dina kritproblem från väggarna för all framtid.

Få bort krita och kritmärken från väggar

Rengöringstips för att få bort kritmärken
Så får du rena väggar igen

 

  1. Ett av de enklaste och mest använda sätten att få bort krita är något som ibland överraskar många, och det sättet är att använda tandkräm och en tandborste. Allt du behöver göra är att hämta en tandborste och lite tandkräm (men inte av den typ som är gelbaserad) och skrubba på. Detta kommer som en överraskning för många personer, men det är väldigt effektivt.
  1. Ett annat av de mer överraskande sätten att få bort krita från väggen är att använda WD-40. Detta är ett milt sätt att göra det, och allt du behöver göra är att spraya på medlet på väggen och sedan mjukt torka bort det med en trasa.
  1. Vissa människor påstår att det finns hundra sätt att använda bakpulver, och detta kan verka vara sant då du inser att du kan använda det för att få bort krita från väggen med. Allt du behöver göra är att hämta en fuktig trasa och doppa den i lite bakpulver och sedan skrubba på kritfläcken.
  1. Ett av de mer bisarra sätten att få bort krita som hamnat på dina väggar är att använda raklödder. Det enda du behöver göra i det här fallet är att använda det istället för bakpulvret som är nämnt ovan, och med exakt samma metod.
  1. Barnolja, vinäger, majonnäs, alkohol, terpentin och ammoniak kanske alla låter som väldigt olika saker (och det är de), med de har alla en sak gemensamt, de är alla effektiva till att få bort krita från väggar.
  1. Även om mycket av det som nämnts här är lite chockande sätt att få bort krita från väggarna så finns det också som väntat de traditionella pulverbaserade rengöringsmedlen som Ajax med. Dessa kan man köpa nästintill överallt och är relativt billiga.
  1. Om det är ett särskilt stort märke av krita som lämnats på din vägg så behöver du inte heller oroa dig eftersom det finns sätt att få bort de märkena med. Värm upp märket med hjälp av ett strykjärn och en pappershandduk, och skrapa sedan försiktigt bort det med en kniv. Se till att du är försiktig med kniven och att du självklart också torkar av området där kritan suttit fast på väggen för att bli av med eventuella små rester av den på området som du nyss skrapat rent.

Skriven av Lisa, Städlag 1- Flyttstädning i Mölnlycke