Så får du bort kritmärken från väggarna

Även fast de flesta av oss älskar att se våra barn skapa som små artister och ha massor med fantasi med hjälp av att använda deras kritor, så uppskattar vi oftast att de håller sina små målningar borta från våra väggar. Tyvärr så förstår inte alla barn detta jämt, och kan ibland använda väggen som ett praktiskt och tillgängligt ställe för att rita sin teckning med kritorna. Om detta händer så behöver du inte känna dig oroad över det eftersom det finns många lätta sätt som du kan lära dig och som kan få bort alla dina kritproblem från väggarna för all framtid.

Få bort krita och kritmärken från väggar

Rengöringstips för att få bort kritmärken
Så får du rena väggar igen

 

  1. Ett av de enklaste och mest använda sätten att få bort krita är något som ibland överraskar många, och det sättet är att använda tandkräm och en tandborste. Allt du behöver göra är att hämta en tandborste och lite tandkräm (men inte av den typ som är gelbaserad) och skrubba på. Detta kommer som en överraskning för många personer, men det är väldigt effektivt.
  1. Ett annat av de mer överraskande sätten att få bort krita från väggen är att använda WD-40. Detta är ett milt sätt att göra det, och allt du behöver göra är att spraya på medlet på väggen och sedan mjukt torka bort det med en trasa.
  1. Vissa människor påstår att det finns hundra sätt att använda bakpulver, och detta kan verka vara sant då du inser att du kan använda det för att få bort krita från väggen med. Allt du behöver göra är att hämta en fuktig trasa och doppa den i lite bakpulver och sedan skrubba på kritfläcken.
  1. Ett av de mer bisarra sätten att få bort krita som hamnat på dina väggar är att använda raklödder. Det enda du behöver göra i det här fallet är att använda det istället för bakpulvret som är nämnt ovan, och med exakt samma metod.
  1. Barnolja, vinäger, majonnäs, alkohol, terpentin och ammoniak kanske alla låter som väldigt olika saker (och det är de), med de har alla en sak gemensamt, de är alla effektiva till att få bort krita från väggar.
  1. Även om mycket av det som nämnts här är lite chockande sätt att få bort krita från väggarna så finns det också som väntat de traditionella pulverbaserade rengöringsmedlen som Ajax med. Dessa kan man köpa nästintill överallt och är relativt billiga.
  1. Om det är ett särskilt stort märke av krita som lämnats på din vägg så behöver du inte heller oroa dig eftersom det finns sätt att få bort de märkena med. Värm upp märket med hjälp av ett strykjärn och en pappershandduk, och skrapa sedan försiktigt bort det med en kniv. Se till att du är försiktig med kniven och att du självklart också torkar av området där kritan suttit fast på väggen för att bli av med eventuella små rester av den på området som du nyss skrapat rent.

Skriven av Lisa, Städlag 1- Flyttstädning i Mölnlycke